zackochtherese.blogg.se

Jag heter Therese bor tillsammans med J och våra två barn. Och så har vi en hund som heter Zack.

Ett riktigt bra recept med rödspätta

Publicerad 2014-07-04 15:06:00 i Allmänt, Recept,

4 port ris
250 g morot
0,5 blomkål
1 rödlök
1,5 dl vitt matlagningsvin
1,5 msk fiskfond eller 1 buljongtärning
ca 500 g spätta
1 tsk dill
3 krm salt
2 krm vitpeppar
4 msk smör
4 ark folie
citron till servering
 
Aioli:
1 äggula
1 dl rapsolja
1 msk sötstark sena
2 krm dill 
0,25 vitlök
1 msk citronsaft
1 krm salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Koka riset enligt anvisning.
 
Skala och strimla morötterna. Dela blomkålen i små bitar, strimla löken. Blanda matlagningsvin och fond/buljong i en skål. 
 
Ta de 4 foliearken och fördela grönsaker på dem, rulla spättafileerna och fördela dem på arken och krydda med dill, salt och peppar. Klicka på smör och vik upp kanterna. Häll på blandningen med vin och fond på arken. Vik ihop arken och lägg i ugn i 20 min.
 
Gör aiolin. Lägg äggulan i en skål och vispa kraftigt ner oljan i en tunn stråle, det ska bli en tjock sås. Tillsätt senap, dill, pressad vitlök, citronsaft och salt.
 
Går bra att lägga foliepaketen på grillen.
 

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela