Äppelbiffar med stuvade makaroner och rotsakssallad
4 port
4 port makaroner
Sallad:
1 palsternacka
250 g morot
1 äpple
Biffar:
1 gul lök
1 äpple
ca 600 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk smör
Stuvning:
1 msk smör
2 msk mjöl
4-4,5 dl mjölk
2 krm salt
1-2 krm vitpeppar
1 msk senap
Koka makaronerna.
Blanda salladen. Riv palsternackan och morötterna grovt, tärna äpplet.
Skala löken och äpplet och riv den grovt i en skål. Rör ner färs, salt och peppar. Forma till biffar och stek.
Gör stuvningen under tiden biffarna steker. Smält smör, vispa i mjöl och sedan mjölk. Låt koka upp och rör om och låt den sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt, peppar och senap.
4 port makaroner
Sallad:
1 palsternacka
250 g morot
1 äpple
Biffar:
1 gul lök
1 äpple
ca 600 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk smör
Stuvning:
1 msk smör
2 msk mjöl
4-4,5 dl mjölk
2 krm salt
1-2 krm vitpeppar
1 msk senap
Koka makaronerna.
Blanda salladen. Riv palsternackan och morötterna grovt, tärna äpplet.
Skala löken och äpplet och riv den grovt i en skål. Rör ner färs, salt och peppar. Forma till biffar och stek.
Gör stuvningen under tiden biffarna steker. Smält smör, vispa i mjöl och sedan mjölk. Låt koka upp och rör om och låt den sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt, peppar och senap.


